Толтырылған бұзау етінің төс еті (тағамдары: австриялық)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 750 г бұзау еті, 2 жұмыртқа, 100 г ақ нан, аздап сүт, 50 г үгітілген бадам, 2 ас қасық. ас қасық сары май, 2 ас қасық. майдалап туралған ақжелкен, бұрыш, тұз, мускат жаңғағы, лимон шырыны, қуыруға арналған май, 1 ас қасық. коньяк қасық, 1 лимон, жасыл салат, нан үгіндісі.
Сипаттамасы Төсшені, тұзды және астыңғы, кеңірек бөлігін жуыңыз, қалта пайда болатындай етіп сүйектерден мұқият кесіңіз. Сары майдың жартысын жұмыртқамен шайқаңыз, сүтке малынған ақ нан, үгітілген бадам және майдалап туралған жасыл ақжелкенді қосыңыз. Тұз, бұрыш, мускат жаңғағы және лимон шырынын қосып дәмдеңіз. Қаласаңыз, массаны, керісінше, қажет болса, сүтпен сұйылтыңыз. Алынған массамен қалтаны толтырыңыз, бірақ оны тым тығыз толтырмаңыз. Төсшені тігіп, еріген сары майға алтын қоңыр түске дейін қуырыңыз. Қабырғаларды да етпен бірге табаға салыңыз. Ет дайын болғаннан кейін, жіптерді алып тастаңыз, ал қуырылған ет біраз уақыт тұрсын. Содан кейін дайын тағамды қалыңдығы саусақпен тілімдерге бөліп, қыздырылған табаққа салыңыз. Үлкен лимон тілімдерімен және жасыл салат жапырақтарымен безендіріңіз. Қуырудан қалған тұздыққа аздап ұн қосып, 1 ас қасық құйыңыз. коньяк қасық, қасық сары май, аздап кілегей қосып, дәміне қарай тұз бен бұрыш қосыңыз. Гарнирге сары маймен бұқтырылған жас көкөністерге қызмет етіңіз.