Науадағы сүтті торай
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Емізетін шошқа, шошқа майы - 150 г, өсімдік майы - 150 мл, 2 лимон, бұрыш-5 г, тұз-40-50 г.
Сипаттамасы Торайды жақсылап тазалап, қылшықтары қалған жерлерде отқа жағып, салқын сумен жуып, ас үй сүлгімен құрғатыңыз. Торайдың іші мен сыртын лимонмен, тұз бен бұрышпен сүртіңіз. Ағаш арқалықтарды қолайлы науаға салыңыз да, торайды олардың үстіне қойыңыз (науаның түбіне жабысып қалмас үшін), арқасын жоғары қаратып, аяқтарын бүгіңіз. Шошқаны өсімдік майымен араластырылған шошқа майымен майлап, пешке салыңыз. Торайдың майын мезгіл-мезгіл пісіру парағынан алтын қоңыр қабық пайда болғанға дейін суарыңыз. Пеште 2-2,5 сағат бойы дайын болғанға дейін ұстаңыз. Табаққа салып, әр түрлі гарнирлермен бірге қызмет етіңіз: каштан пюресі, картоп крокеттері.