Қарақұмық ботқасы қосылған қуырылған шошқа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер торай орташа, арақ 1/2 кесе, тұз 1 шай қасық, еріген сары май 1/2 кесе, пияз қосылған ұсақталған қарақұмық ботқасы 5 кесе, 5 қатты пісірілген жұмыртқа.
Сипаттамасы Дайындалған торайды басымен және аяқтарымен бірге арақ пен тұзбен сүртіңіз, сонда терісі қатайып, қытырлақ болады. Торайды пісірме табаққа салыңыз (ішін төмен қаратып), аяқтарын бүгіңіз. Еріген сары майды құйып, қатты қыздырылған пешке салыңыз. Торай қызарған кезде отты азайтыңыз. Ұшаны әр 10 минут сайын одан ағып жатқан шырынмен құйып, дайын болғанға дейін жеткізіңіз. Сонымен қатар, ұсақталған қарақұмық ботқасын пісіріп, майдалап туралған пияз және туралған жұмыртқамен қуырыңыз. Торайды ұзынынан, содан кейін көлденеңінен кесектерге кесіңіз. Үлкен сопақ табаққа ботқа қабатын салыңыз, оның үстіне торай, оны ботқамен қаптаңыз, жұмыртқа, қайнатылған сәбіз, шөптермен безендіріңіз. Көздің орнына қара зәйтүнді салыңыз.