Толтырылған сүтті торай
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Торай, шошқа майы -150 г, күріш-100 г, пияз - 200 г, жаңғақ -50 г, мейіз-50 г, дәмді, аскөк және ақжелкен, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Торайдың ішін (жүрек, бауыр және өкпе) 30 минут қайнатыңыз, содан кейін сорпадан шығарып, суытыңыз. Майдалап туралған пиязды аздап қыздырылған майға қуырыңыз. Қайнатылған бауырды пышақпен ұсақтап тураңыз, қуырылған пиязбен араластырыңыз, майдалап туралған аскөк пен ақжелкенді, бұрыш пен дәмді қосыңыз. Бауыр қайнатылған сорпада күрішті 10 минут қайнатыңыз, күрішті пісірілген тартылған ет, жаңғақ және мейізбен араластырыңыз, тұз бен бұрыш қосыңыз. Толтырылған шошқаны фаршпен толтырып, ішін тігіңіз. Торайды аяқтарын бүгіп, арқасын жоғары қаратып, пісіру парағына көлденең қойылған көлденең тіректерге жатқызып, қызарғанша май жағып, қуыру үшін пешке салыңыз. Жіптерді алып тастағаннан кейін, қалауыңыз бойынша гарнирмен бірге қызмет етіңіз.