Қуырылған кішкентай шошқа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 поросенок, 100 г топленого масла, соль по вкусу. Для фарша: 800 г квашеной капусты, 5 луковиц, 5 яблок или 800 г рассыпчатой гречневой каши, 4 сваренных вкрутую яйца, 200 г свежих грибов, соль и перец по вкусу.
Сипаттамасы Картоп - 1 кг, сүт - 1 стакан, май - 2 ас қасық. қасықтар, тұз - дәміне қарай. Толтыру үшін: ет - 700 с, пияз - 2-3 бас, май - 3 ас қасық. қасықтар, тұз, бұрыш, лавр жапырағы. Тазартылған және жуылған картопты пісіріңіз. Төбені жабыңыз, май, тұз қосыңыз, ыстық сүтпен сұйылтыңыз. Толтырманы, етті (целлюлозаны) кішкене бөліктерге бөліп, тұз, бұрыш қосып, табаға, жақсырақ қуырғышқа қуырыңыз. Етті 3 стакан қайнаған суға құйып, қақпағын жауып, баяу отта 1-1,5 сағат қайнатыңыз. Қайнағаннан кейін бөлек қуырылған майдалап туралған пиязды, 1 лавр жапырағын, 5-6 бұрыш бұршағын қосыңыз. Етті тағы жарты сағат қайнатыңыз. Картоп пюресінің кішкене бөлігін керамикалық табаққа немесе маймен майланған қуырғыш табаның қақпағына жұқа қабатқа жайыңыз. Еттің барлық толтырғыштарын үстіне ұзартылған слайд түрінде салыңыз. Үстіне қалған картоп пюресі жағып, одан "Торайдың" ұшасын мүсіндеңіз: тұмсығын ұзартыңыз, оны "Никельмен" аяқтаңыз, құлақтарын жасаңыз, ішін дөңгелектеңіз, төрт аяқты жасаңыз. Көздер - бұрыш бұршақтары. Құйрық туралы ұмытпаңыз. Ол үшін картоп пюресі жіңішке сабымен оралуы керек. Шанышқы мен пышақтың көмегімен кірпікшелерді, дұрыс жерлерде ойықтарды, ұшадағы бүктемелерді және т.б. Ұшаның үстіне ұрылған жұмыртқаны жағып, пешке 1-т,5 сағатқа қойыңыз. Қызмет көрсету кезінде үстіне май құйып, қайнатылған жұмыртқа, маринадталған қияр, кез-келген көкөністер мен шөптермен безендіріңіз.