Рождестволық сазан немесе сазан
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты45 минут
Өнімдер кесектерге кесілген 1 сазан, 2 ақжелкен тамыры, 3 сәбіз, 1 балдыркөк тамыры, 1 бас пияз, 2-3 түйір сарымсақ, 2 лавр жапырағы, тимьян бұтағы, 10-12 түйір қара бұрыш, 5-6 ас қасық май, 4 кесе ыстық су, тұз.
Сипаттамасы (тағамдар: австриялық) 2 ақжелкен тамырын, 3 сәбізді және балдыркөк тамырын аршып, ұзын тілімдерге кесіңіз. Пияздың 1 басын тілімдерге кесіңіз. Дәке жастықшасына 2-3 түйір сарымсақ, 2 лавр жапырағы, тимьян бұтағы мен 10-12 түйір қара бұрыш орап, 4 стакан ыстық су құйып, шамамен бір сағат қайнатыңыз, содан кейін дәкеге оралған дәмдеуіштерді алыңыз. Суды тамырдан ағызып, тұздап, үстіне бір ас қасық сірке суын себіңіз. Үстіне тұқы балығын салып, жақсылап тазалап, жуып, оны кесектерге бөліп, үстіне 5-6 ас қасық май құйып қоюға болады. Қақпақты мықтап жабыңыз және 45 минут қайнатыңыз.