Татымды көк қосылған картоп сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер 4 порция үшін: 1 пияз, жасыл пияздың бірнеше қауырсыны, 1 ақжелкен тамыры, 1 сәбіз, 400 г картоп, 2 ас қасық.л Сары май, 1 л. Көкөніс сорпасы, 1 шымшым теңіз тұзы, жаңадан үгітілген мускат жаңғағы, 1 шай қасық. "Прованстың хош иісті шөптері" қоспасы, дәміне қарай алма сиропы, эстрагонның 1/2 шоғыры, ақжелкеннің 1/2 шоғыры, 2-3 ас қасық.л. Ірі тартылған сұлы жармасы, 100 г қаймақ.
Сипаттамасы Пиязды тазалап, майдалап тураңыз. Жасыл пиязды тазалаңыз, жуыңыз және жұқа тілімдерге кесіңіз. Ақжелкеннің тамырын аршып, майдалап тураңыз. Сәбізді жуыңыз, қырыңыз және кішкене текшелерге кесіңіз. Картопты тазалаңыз, жуыңыз және текшелерге кесіңіз. Сары майды кастрюльге ерітіп, оған пиязды жіберіңіз. Содан кейін қалған пісірілген көкөністерді қосыңыз. Көкөніс сорпасын құйыңыз, оған тұз, мускат жаңғағы, "Прованстың хош иісті шөптері" дәмдеуіштері мен алма сиропын қосыңыз. Қайнатыңыз және баяу отта шамамен 12-15 минут пісіріңіз. Майдалап туралған ащы шөптерді қосыңыз, картоп сорпасының дәмін татыңыз және қажет болған жағдайда қайтадан дәмдеңіз. Сұлы майын аздап қуырыңыз. Сорпаны табақтарға құйыңыз, үстіне бір ас қасық қаймақ салып, қуырылған сұлы жармасына себіңіз.