кішкентай торай (2-3 кг),
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер бұзау немесе жас сиыр еті 500 г, сүт 1 стақан, бидай наны 300 г, пияз 3, жұмыртқа 2, бүйрек бұзау майы 300 г, ақ тұздық 2 стақан (немесе желкек қосылған қаймақ), дәміне қарай тұз, ұнтақталған бұрыш, күрделі гарнирге арналған көкөністер.
Сипаттамасы Дайындалған ішек торайын жібітіңіз, теріні зақымдамай абайлап алыңыз, одан сүйектерді алыңыз (бас пен аяқтан басқа), шайыңыз. Фаршты дайындаңыз: бұзауды ұсақтап тураңыз, сүтке малынған нан, жұмыртқа, бүйрек майы, құтқарылған пияз (2 пияз), тұз, бұрыш қосыңыз. Барлығын ет тартқыштан өткізіңіз. Торайды толтырып, оны тігіп, майлыққа орап, суық суы бар кастрюльге салыңыз. Сондай-ақ, торайдың сүйектерін, тамырларын, дәмдеуіштерін, пиязын салыңыз. Дайын болғанға дейін пісіріңіз. Дайын торайды табадан алыңыз, майлықты жайыңыз және табаққа салыңыз. Ақ тұздықты құйыңыз, гүл шоқтарының айналасына күрделі көкөніс гарнирін салыңыз. Торайдың дайындығы аспаз инесімен немесе шанышқымен тесу арқылы анықталады. Ине теріні оңай тесіп өтуі керек.