Бұқтырылған зразалар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сиыр етінің целлюлозасы (жамбас) -750 г, шошқа етінің целлюлозасы -200 г, сары май-50 г, 2 жұмыртқа, картоп-2 ас қасық, қаймақ - 200 мл, пияз-150 г, 1 орташа сәбіз, балдыркөк - 100 г, ысталған бел - 50 г, ұн - 2 ас қасық, өсімдік майы - 100 мл, 1 лавр жапырағы, дәміне қарай 1 лимон, тұз және бұрыш.
Сипаттамасы Етті қабықшалар мен сіңірлерден аршып, 5 тілімге бөліп, жақсылап шайқаңыз. Бөлек (20-30 минут) шошқа етін картоп4зель, сәбіз, пияз және балдыркөкпен бірге пісіріңіз. Қайнатылған шошқа етін ет тартқыштан ұсақ електен өткізіп, май, кішкене текшелерге кесілген пісірілген картоп, сәбіз мен балдыркөк, сарысы, ұнтақталған бұрыш пен тұзды қосып, белки бөлек ұрып, бәрін араластырыңыз. Алынған тартылған етті сиыр етінің ұсақталған кесектеріне салыңыз, оларды орамға айналдырыңыз, ағаш үшкір таяқшалармен шаншыңыз. Зразаны маймен майланған табаға салыңыз да, оны пешке салыңыз. Ұнды сары маймен құтқарыңыз, жіңішке туралған белді салыңыз, шошқа сорпасын құйыңыз және 30 минут пісіріңіз. Дайын тұздықты дайын зразаларға сүзіп, қаймақ қосыңыз. Қызмет көрсету кезінде зразаны (таяқтарды алып тастағаннан кейін) тұздықпен бірге табаққа салыңыз. Гарнирге күріш палауын беру ұсынылады.