сиыр еті 800 г,
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер шпик 100 г, картоп 5-8, сары май 2 ас қасық, ақжелкен 2 тамыр, сәбіз 1, репа 1, пияз 1, тұз, ұнтақталған бұрыш дәміне қарай.
Сипаттамасы Етті ұсақтағышпен жақсылап шайқаңыз, беконмен ұсақтаңыз. Кәстрөлдің түбіне сары майды, үстіне етті, майдалап туралған тамырларды, пиязды, шалқан тілімдерін, картопты салыңыз. Табаны қақпақпен мықтап жабыңыз. Көлемі бойынша біріншісіне қарағанда едәуір үлкен екінші ыдысқа су құйып, оны қайнатыңыз, оған ет табасын салыңыз да, қайнаған сұйықтықты үнемі қосып, 2-- 2,5 сағат қайнатыңыз. Дайын сиыр етін табаққа салыңыз, тілімдерге кесіңіз, оны пісірілген көкөністермен жабыңыз, ет шырынын құйыңыз. Бұл тағамды дайындау үшін арнайы қос қазандықты немесе қос түбі бар сүт пешін пайдалану ыңғайлы.