Гратардағы қоян
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер (молдова тағамдары) 800 г. қоян, 6 қызыл қызанақ немесе 4 тұздалған қияр, 3 ас қасық сары май, тұз, бұрыш, сарымсақ, аскөк және ақжелкен, 4 ас қасық. ас қасық тұздық. Маринад үшін: 1 стакан шарап сірке суы, 1 стакан су, 1/2 сәбіз, 3 пияз, 1/2 ақжелкен тамыры, 2 ас қасық өсімдік майы, бұрыш хош иісті бұршақ, лавр жапырағы, қант, тұз, аскөк және ақжелкен.
Сипаттамасы Қоянның ұшасын пленкалардан тазалаңыз, аяқтары мен басын кесіңіз, жақсылап жуыңыз, 4 бөлікке бөліңіз, керамикалық немесе эмальданған ыдысқа салыңыз, салқындатылған тұздықпен жабыңыз және маринадтау үшін тоңазытқышқа 1-2 сағатқа қойыңыз. . Маринадты дайындау: ыдысқа сірке суын, суды, өсімдік майын құйыңыз, бірнеше бұршақ хош иісті бұрыш, туралған пияз, майдалап туралған сәбіз мен ақжелкен, лавр жапырағы, тұз, қант, туралған көк қосып, 5 минут қайнатыңыз, сосын салқындатыңыз. . Етті маринадтан алып тастағаннан кейін, дәмдеуіштерді шайқаңыз, маймен майлаңыз және екі жағын гратиндік сөреде жұмсақ болғанша қуырыңыз, барлық уақытта сары майды құйыңыз. Дайын қоянды бір порцияға бір бөлікке қызмет етіңіз, қиярдың үстіне тұздық құйыңыз, жаңа піскен қызанақпен немесе маринадталған қиярмен безендіріңіз, туралған шөптерге себіңіз.