Пияз қосылған антрекот
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 800 г ет, 800 г картоп, 5 ас қасық. қасық май, 4 түйір сарымсақ, 2 пияз, дәміне қарай тұз, бұрыш, 1/2 кесе томат тұздығы.
Сипаттамасы Сиыр етінің қалың жиегінен талшықтар бойымен саусақ тәрізді қалыңдығы бар сүйекпен ет кесектерін кесіңіз, бір порцияға шамамен 200 г. Сүйекті пленкадан тазалаңыз, етті сумен сулаңыз, шайқаңыз, тұз себіңіз, бұрыш себіңіз, сары маймен қатты қыздырылған табада екі жағынан тез қуырыңыз да, кастрюльге салыңыз. Пиязды бөлек қуырыңыз, оны етке себіңіз, аздап сорпа құйыңыз және баяу отта 20-30 минут қайнатыңыз. Бұқтырудың соңында ұсақталған сарымсақты, томат тұздығын қосып, қайнатыңыз. Қызмет көрсету кезінде энтрекот табаққа салынады, ол бұқтырылған тұздықпен құйылады. Гарнирге дөңгелектермен қуырылған картоп беріледі.