Сунки апур (Күріш қосылған саңырауқұлақ сорпасы)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Кептірілген ақ саңырауқұлақтар 10, еріген сары май 10, пияз 20, күріш 30, бұрыш, шөптер (Ақжелкен немесе кинза), тұз.
Сипаттамасы Кептірілген порчини саңырауқұлақтарын жақсылап жуады, сумен құйып, 1,5-2 сағат қайнатады. Саңырауқұлақтың қайнатпасы сүзіліп, сумен сұйылтылады. Майдалап туралған саңырауқұлақтар, күріш, қуырылған пияз, тұз, бұрыш сорпаға салынып, дайын болғанға дейін қайнатылады. Сорпа шөптерге себілген түрде беріледі.