Қызанақсыз бұқтырылған қырыққабат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қырыққабат сабанмен ұсақталады. Май (жақсырақ шошқа майы) жалпақ табада ерітіледі, сәбіз мен пияз (жолақтарға кесілген) аздап қуырылады, ұсақталған қырыққабат, ұсақталған ақ тамырлар, тұз қосылады және бұқтырылады, су құйылады. Ұнды маймен қыздырады, салқындатады, сумен сұйылтады және қырыққабатқа қосады. Осыдан кейін, бәрі қалыңдатылғанға дейін сөндіріледі. Бұқтырудың соңында қырыққабатты дәміне қарай сірке суымен, қантпен дәмдеңіз, бұрыш пен лавр жапырағын қосыңыз.