Темпура ("Аспан тағамы")
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Балық филесі 120, өсімдік майы 100, пияз 20, тәтті бұрыш 5, балдыркөк (Тамыр) 8, тұздық үшін: десерт шарабы 20, имбирь 0,2, соя соусы 1, су 30, шалғам 10.
Сипаттамасы Балық филесі жолақтарға, пияз мен балдыркөк тамыры жұқа тілімдерге, капсикум кеспеге кесіледі. Күріш пен бидай ұнынан, шараптан, ақуыздан және судан қамыр иленеді. Балықтар мен көкөністер қамырға батырылады және қызарғанша терең қуырылады. Олар келесідей дайындалған тұздықтың астында беріледі: зімбір қосылған су қайнатылады, шарап пен соя тұздығы құйылады, араластырылады және ұсақталған шалғаммен біріктіріледі.