Кер у сус (армян тағамдары)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 7-8 ірі картоп, 500 г сиыр еті, 3 бас пияз, 100 г сары май немесе еріген сары май, 2 г тұз, 1 г қара және 1 г қызыл бұрыш.
Сипаттамасы Картопты ұзын тілімдерге бөліп, майға дайын болғанға дейін қуырыңыз. Картоп қуырылып жатқанда, етті қайнатыңыз, ұзындығы 3-4 см тар (1 см) жолақтарға кесіңіз. Содан кейін пиязды сақиналарға бөліп, майға қайнатылған етпен бірге пияз алтынға айналғанша және ет аздап қуырылғанша қуырыңыз, бірақ ет қатып қалмас үшін ұзақ емес. Қуырылған пияз мен етті картопқа, тұзға, бұрышқа қосып, барлығын қақпағы жабық ыдыста тағы 5 минут қайнатыңыз. Үстіне шөптерді себуге болады. Бұл тағамның атауы армян тілінен аударғанда "Же, үндеме!" дегенді білдіреді, өйткені бұрыш көп болуы керек, яғни. тағам ащы болуы керек. Бірақ сіз бұрышты қалағаныңызша тұтына аласыз. Неше порцияға арналған: 4. Пісіру уақыты 50 мин.