Палау (студенттік)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты90 минут
Өнімдер Күріш 0,5 кг, қой еті 0,5 кг, пияз 2 ірі бас, сәбіз 2 дана, палауға арналған дәмдеуіштер қоспасы 2-3 ас қасық.л., майонез, томат пастасы немесе ащы кетчуп, күнбағыс майы 0,5 л.
Сипаттамасы Пиязды ұсақтап тураңыз, сәбізді ірі үккіште сүртіңіз де, көкөністерді ет пен дәмдеуіштердің жартысымен бірге көп мөлшерде майға салып, терең табада қуырыңыз. Содан кейін майонез, кетчуп қосып, тағы бес минут қуырыңыз. Ет толығымен дайын болмауы керек. Кәстрөлде аздап май құйып, жуылған күрішті (шикі!) қуырыңыз, ет пісіп жатқан барлық уақытта үнемі араластырыңыз. Содан кейін етті көкөністермен бірге қаз қазығына салыңыз, қалған дәмдеуіштерді себіңіз, күрішті үстіне біркелкі жайып, күріштен 1-1,5 см жоғары деңгейге дейін қайнаған су құйыңыз. Пешке салыңыз (шамамен 200 градус) және дайын болғанға дейін шамамен 45 - 60 минут ұстаңыз (күріш мөлшеріне байланысты). Араластырулар жоқ! Неше порцияға арналған: 6.Пісіру уақыты 90 мин.