Тәжік палауы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 4 порция үшін Күріш - 1 кг, қой еті - 800 г. май - 400 г. сәбіз - 800 г. пияз - 500 г. шөптер - 1 шоқ, бөріқарақат - 1 сағ. қасық, тұз, дәміне қарай дәмдеуіштер.
Сипаттамасы Тазартылған пиязды немесе аршылған ет сүйегін қатты қыздырылған майға қуырыңыз. Содан кейін оларды алып тастап, туралған қой етін, пиязды салып, қызарғанша қуырыңыз. Ұсақталған сәбізді, дәмдеуіштерді қосып, тағы 8-10 минут қуырыңыз. Содан кейін су, тұз құйыңыз, жуылған, алдын ала суланған күрішті салып, дайын күйге келтіріңіз. Күріштен шамамен 1,5 есе көп су құйыңыз. Дайын палауды слайдпен салыңыз, шөптермен және ет кесектерімен безендіріңіз. Көкөніс салаттарына, шөптерге, пиязға палауға бөлек қызмет етіңіз.