"Алмадағы" шошқа еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер шошқа еті - 1 кг. алма шырыны - 0,5 литр қара өрік - 300 г.
Сипаттамасы Майсыз шошқа етін қалыңдығы 1-1,5 см кесектерге кесіңіз, ыстық майға қызарғанша қызарғанша қуырыңыз. Етті тұздауға болмайды. Қуырылған етті кастрюльге салыңыз, етті жауып тұратындай етіп алма шырынын құйыңыз (жасыл алмадан J7 шырынын алған дұрыс, тәжірибе көрсеткендей, бұл ең жақсы). Қайнағанға дейін жеткізіңіз. Тұздауға болмайды. Қайнаған кезде жуылған қара өрікті салыңыз (тұқымсыз жақсы). Отты азайтып, қақпақ астында дайын болғанға дейін қайнатыңыз. Және тағы да тұздамаңыз. Гарнир ретінде күрішті көкөністермен (жасыл бұршақ, жүгері, жасыл бұршақ) ұсынған дұрыс. Және ешбір жағдайда бұқтырудан қалған сорпаны төгіп тастамаңыз - бұл жоғарыда аталған күріштің үстіне құйылатын таң қалдыратын дәмді тұздық. Айтпақшы, қара өрікті де тастауға кеңес берілмейді. шошқа еті - 1 кг. алма шырыны - 0,5 литр қара өрік - 300 г.