Тәтті тұздықтағы майшабақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кг кәдімгі тұздалған тұздалған майшабақ, 2 бас пияз, 100 г қант, 200 мл су, 200 мл 3% тағамдық сірке суы және оны сұйылтуға арналған 300 мл су, 12 бұршақ хош иісті бұрыш.
Сипаттамасы (тағамдар: фин) Тұздалған майшабақты тазалап, суға салып қойыңыз. Пиязды тілімдерге кесіңіз. 200 мл суды қантпен қайнатыңыз және сироп ыстық күйгенше күткеннен кейін оны пияздың үстіне құйыңыз. (бұл жерде сиропты пияз шырынын күйдірмейтіндей температураға дейін жеткізу маңызды, керісінше шырынның ерітіндіге толығымен ағып кетуіне ықпал етеді. Бастапқыда пияздың үлесі жоғарыласа жақсы.) Суға малынған майшабақты сүйектен босатыңыз, филенің жарылып кетуіне жол бермеңіз, оны сірке суының ерітіндісіне салыңыз және хош иісті бұрыш қосыңыз. Майшабақ сірке суы ерітіндісінде толығымен ағарған кезде, оған салқындатылған пияз-қант инфузиясын майшабақты шайқамай және қозғамай құйыңыз. Маринадталған майшабаққа соңғы салқындағаннан кейін бірнеше сағаттан кейін ғана қызмет етуге болады, оны тоңазытқышта қызмет етер алдында кем дегенде жарты сағат ұстаған дұрыс, әйтпесе ол қажетті дәмге ие болмайды. Демек, пісіру уақытын көрсетудегі айырмашылық: аспаздық дайындық 2 сағаттан кейін, ал қызмет көрсетуге дайындық шамамен 1 тәуліктен кейін басталады. Бұл тағамды белгілі бір мерзімге дайындаған кезде ескеру қажет. Тәтті маринадталған майшабақты қайнатылған картоппен, сүтте пісірілген картоп пюресі, қайнатылған тамыржемістерден жасалған отшашулармен, қара нанмен бірге беруге болады.