Тауық етінен жасалған орамдар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер Қамыр үшін: 0,5 литр сүт немесе су. Тұз, ұн - қамырды өте тығыз етіп шығару үшін. Толтыру үшін: салмағы 1,2 - 1,3 кг тауық еті, пияз - 0,5 кг, бір стақан кептірілген өрік, 3 - 4 түйір сарымсақ. Аралас көкөністерге арналған пияз, сәбіз, қызанақ - соғұрлым дәмді болады.
Сипаттамасы Қамырды тұшпара сияқты илеңіз, суықта бір сағат ұстаңыз. Етті сүйектен оңай ажырату үшін ұшаны қайнатыңыз. Пияз қосылған қайнатылған етті ет тартқыштан өткізіп, араластырыңыз, тұз, бұрыш қосыңыз. Жақсылап шайыңыз және кептірілген өрікті қайнаған суға салып қойыңыз, ол жұмсақ болған кезде - жолақтарға кесіңіз. Енді қамырды алыңыз, оны өте жұқа торттарға жайыңыз (диаметрі 10 - 12 см), үстіңгі жағын маймен немесе маргаринмен майлаңыз, әр толтырғыштың үстіне жұқа қабат қойыңыз, торттың бір шетіне кептірілген өрік салыңыз. сабан. Осы шетінен бастап, орамдарды айналдыра бастаңыз. Және олар (фирмалық) болып көрінуі үшін және салмасы ағып кетпеуі үшін, бүйірден тортты ішке қарай ораңыз, содан кейін орамның ұштары тегіс болады, ал бүйірлік тігіс шырынды сақтайды. Тауық қайнатылған сорпаны қайтадан қайнатыңыз да, оған орамдарды бір-екі қабатқа салыңыз (барлығы бір уақытта дайын болатындай етіп), баяу отта 15 - 20 минут қайнатыңыз. Табада пиязды, үгітілген сәбізді қызанақпен немесе томат пастасымен қуырыңыз. Бұл қоспаны орамдардың үстіне кастрюльге салыңыз, сол жерге бірнеше түйір сарымсақ сығып, қақпағын жауып, отты өшіріп, тағы 10 минут қоя тұрыңыз (егер пайдаланылмаған кептірілген өрік қалса, оны орамдардың арасына кастрюльге салуға болады). Осы уақыт ішінде сорпа толығымен сіңеді. Орамдарды табаққа салыңыз, шөптерге себіңіз. Кептірілген өрікті қара өрік немесе тәтті және қышқыл алмамен алмастыруға болады. Дайындау уақыты 30 мин.