290 г құрғақ қыша (ұнтақ),
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 490 г су, 200 г сірке суы, 45 г қант, 25 г өсімдік майы, 35 г тұз, 0,1 г даршын, 0,1 г қалампыр.
Сипаттамасы Ыстық суға қант, тұз, даршын, қалампыр, лавр жапырағын қосып, қант пен тұз толығымен ерігенше қайнатыңыз. Алынған ерітіндіні ағызып, суытып, үш пайыздық сірке суын қосып, араластырыңыз. Қыша ұнтағын жиі електен өткізіп алыңыз. Дайындалған ұнтаққа тұздық мөлшерінің жартысын құйып, массаны жақсылап ұнтақтаңыз. Содан кейін оны әр төрт сағат сайын араластырыңыз. Екінші күні қышаға тұздықтың қалған бөлігін және өсімдік майының толық мөлшерін қосыңыз. Қыша сапалы болуы үшін оның пісуіне жол беру керек, сондықтан оны мезгіл-мезгіл араластыра отырып, тағы 1-2 күн ұстайды.