Күфта бозбаш (Сорпа)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қой еті 160, күріш 15, құйрық майы 20, жаңа піскен шие өрігі 20 немесе кептірілген 10, бұршақ 25, картоп 150, пияз 20, шафран 0,1, ұнтақталған бұрыш 0,1, кептірілген жалбыз 1, тұз.
Сипаттамасы Сүйек сорпасын бұршақпен қайнатады. Қой еті мен пиязды ет тартқыштан өткізіп, күрішпен, тұзбен, дәмдеуіштермен қосып, шарларға бөліп, әрқайсысына бірнеше шие өрігін орайды. Сорпаға ет шарлары, картоп және майдалап туралған пияз енгізіледі, содан кейін майдалап туралған құйрық майы, тұз, бұрыш және шафран инфузиясы дайын болғанға дейін 10-15 минут бұрын қосылады. Сорпа шөптерге себілген түрде беріледі.