Жаңғақ помадасы (бадам аур писта ка халава)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер 1,5 кесе (225 г) ұсақталған фундук (фундук) немесе бадам, 1,5 кесе (300 г) қант, 1,5 кесе (375 мл) сүт, 2 ас қасық. л. сары май.
Сипаттамасы Барлық компоненттерді кастрюльге араластырыңыз және оны орташа отқа қойыңыз. Қоспа қатты қайнайтындай етіп отты реттеңіз және оны 15 минут қайнатыңыз. Бастапқыда мезгіл -мезгіл араластырыңыз, содан кейін қоюланған сайын жиі араластырыңыз. Сұйықтық азайған кезде отты азайтыңыз. Қоспа қалың массаға айналғанда және кастрөлдің түбінен артта қала бастағанда, оны майланған пісірме табаққа салып, суытыңыз.(ыстық кезде торттарды осы қоспамен жылтыратуға болады!!!) Ылғал қолмен помададан қалыңдығы 2,5 см қабат жасаңыз. Фондант қатайған кезде оны бөліктерге бөліп, әрқайсысына қуырылған кешью жаңғағының жартысын салыңыз. Бұл тағамды қажетті консистенцияға жеткенше пісіру керек- содан кейін помада салқындаған кезде қатып қалады. Егер сіз помаданың одан да дәмді болуын қаласаңыз, сүтті кілегеймен, ал фундукты кешью немесе пістемен ауыстырыңыз.