Майонез астындағы ет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Еттің жұқа кесектері алынады (жақсырақ сиыр еті және 1-1,5 см-ден аспайды), кесектерге арналған етіп туралып, ас үй балғасымен ұрылады. Осыдан кейін, аздап майланған (май немесе күнбағыс майы) табаға салыңыз. Мықтап салған дұрыс, өйткені пісіру процесінде ет мөлшері азаяды. Үстіне сақиналарға туралған пияз, дәмдеуіштер (тұз, бұрыш, дәмдеуіштерді дәміне қарай қолдануға болады) себіліп, майонез құйып, үгітілген ірімшікке себіледі. Осылайша дайындалған ет қыздырылған пешке қойылады. Дайындық иіс сезуден қашқан (дайын, күйдірілген ыдыс емес) үйдегілермен анықталады. Әдетте 15-20 минуттан кейін дайын болады. Дайындықты шанышқымен тесу арқылы да анықтауға болады, етті оңай тесуге болады, бірақ бұл оның дәмін нашарлатады, өйткені шырын тесу арқылы шығады.