Қара өріктен жасалған балмұздақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Ванильді тұздықты дайындаңыз: 250 гр. кілегей (35% май), 250 мл сүт, 8 сарысы, 200 гр. қант, ванильді қант пакеті. Сарысы мен қантты шайқауышпен араластырыңыз, кілегей мен сүтті қайнатыңыз, сарысын қантпен, сосын бір пакет ванильді қантпен қосып, баяу отта қоюланғанша араластырыңыз (шамамен 5-7 минут). Тұздықты сүзгі арқылы сүзіп алыңыз, қара өрік ботқасын қосыңыз және массаны тоңазытқышта салқындатыңыз. 400 гр. кілегейді (майлылығы 35%) шайқаңыз және салқындатылған массаға абайлап араластырыңыз. Пішінге салыңыз, тұрмыстық полиэтилен пленкамен жабыңыз және тоңазытқышқа салыңыз. 1 қап қара өрік (250 г) аздап қайнатылады және блендермен ұсақталады (ешбір жағдайда қара өрікті базардан сатып алмау керек - олар маған белгісіз себептермен үнемі керосиннің иісін сезеді! Супермаркеттен ақша шашып, сатып алған дұрыс).