Қызанақ қосылған бұзау еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Бұзау еті - 750 г, қызанақ - 750 г, сары май - 125 г, пияз - 1 бас, қант - 1/2 шай қасық, дәміне қарай ақжелкен, тұз және бұрыш.
Сипаттамасы Етті жуыңыз, кішкене бөліктерге, тұзға, бұрышқа кесіңіз де, пиязбен бірге қыздырылған майға қатты отта қуырыңыз, осы уақытқа дейін ет қосылған шырынның барлығы дерлік қайнатылады, содан кейін етті табаққа салыңыз. Жуылған және қабығынан тазартылған қызанақты төрт бөлікке бөліп, қызанақ өте қышқыл болса, қант себіңіз де, қызанақты езіп алмау үшін араластырып, қатты отта майға қуырыңыз. Дайын қызанақты бөлек табаққа салыңыз. Етті қуырудан қалған тұздықты ет пен қызанақтың үстіне құйыңыз. Ет пен қызанақты майдалап туралған жасыл ақжелкенмен бөлек ұсыныңыз, өйткені етті қызанақпен араластырсаңыз, ет қатып қалады.