"Жұмбақ" котлеттері
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тауық етінің филесі. 300 г, нан 65 г, сүт 100 г. тұқымсыз қара өрік 100 г, жаңғақ 60 г, желе 100 г, майонез 50 г, желкек 100 г, қаймақ 100 г, дәміне қарай тұз. Котлет массасы ет тартқышы арқылы айналдырылған тауық етінен және сүтке малынған наннан дайындалады. Массаны тұздайды, оған торт пішінін береді, ортасына қара өрік, ортасына туралған жаңғақтарды салады, котлет түрінде пішіндейді, аз мөлшерде сорпаға салып, салқындатады. Дайын котлетті желе майонезімен құйып, шөптермен немесе анар тұқымымен безендіріп, қайтадан желе құйып алады. Желкек пен қаймақ араласады және бұл тұздық котлетке беріледі.