Картоп пюресі қосылған қой етінен жасалған котлеттер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Картоп езбесі, пияз қосылған, қамырда (қамырда) қуырылған қой етінен жасалған котлеттер Олар сиыр еті сияқты дайындалады. Күріш пен қара өрік қосылған түрік пилавы 1,5-2 кг қой етін қуырады (кесектерге, тілімдерге және котлет түрінде туралған) 100 г сары маймен немесе қойдың майымен. Бұған дейін қойды тұз бен бұрышпен сүртіңіз. Қуыруға 1 пияз қосыңыз, етпен бірге пісіріңіз. Күрішті бөлек қайнатыңыз, қайнаған суға 1 стакан қара өрік, 1/2 кесе мейіз және 1 стакан шие өрігін құйыңыз, үстіне қайнаған су құйыңыз, 30 минут ұстаңыз. Қара өріктен тұқымдарды алып тастаңыз. Қой, күріш, қара өрік, 100 г май (100 г) араластырыңыз, 1/4 лимон немесе 1 киви кесектерін қосыңыз. Тұмшапеште буға пісіріледі. Бұл ара бұзау немесе тауық етімен де жақсы.