Қарақұмық ботқасы мен пияз қосылған қуырылған қой еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қарақұмық ботқасы мен пияз қосылған қуырылған қой еті 2 кг қой етінің аяғын алыңыз, 2 литр маринадқа 5-6 сағат жібітіңіз (1 стакан сірке суы мен 1 стакан шарап, 1/2 кесе өсімдік майы, 1/2 кесе тамыры мен дәмдеуіштері бар қарлыған шырыны, жасыл балдыркөк, пияз, ақжелкен, 1 бас пияз, 2- 3 түйір сарымсақ). Содан кейін тұзбен сүртіңіз, пісіру парағына қуырыңыз, әр 10 минут сайын қойдың майын, майын және тұздығын құйыңыз. Нан үгіндісімен себіңіз және пеште тағы 10 минут қайнатыңыз. Тұздықты ағызыңыз, ағызыңыз, етті кесіңіз және тұздықтың үстіне құйыңыз. Бөлек тік қарақұмық ботқасын пісіріңіз ("Ботқалар" бөлімін қараңыз), онымен қойды безендіріңіз. Шарлот пиязы қой етімен бірге қуырылады (еттің кішкене, жартылай қалың кесінділері) және тұздық қайығында немесе тұздықпен бірге бөлек беріледі.