Гуляш а ла Чанго
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Ашытылған қырыққабат 250-300 гр, күріш 0,5 кесе, сиыр еті (тауық еті немесе бұқтырылған етпен алмастыруға болады), 200 гр қаймақ, пияз, сарымсақ. Неше порцияға арналған: 2. Күнбағыс майын (1-1,5 см) табаға немесе қысымды пешке құйыңыз. Пиязды сақиналарға кесіңіз, сарымсақты ұсақтап тураңыз және қуырыңыз. Етті 2х2 текшелерге кесіңіз. Пиязбен бірге ағарғанша қуырыңыз, тұз бен бұрыш қосыңыз. Ашытылған қырыққабатты қосып, баяу отта 30 минут қайнатыңыз (қысымды пеште 20 минут). Қырыққабат құрғақ болса, жарты кесе су қосыңыз. Күрішті шайып, қырыққабатпен бірге бұқтыруды жалғастырыңыз. Сұйықтықтарды 1 стакан күріш - 3 стакан су мөлшерінде қосыңыз (бұл жағдайда сіз қазірдің өзінде қосылған сұйықтықты ескеруіңіз керек). Кәдімгі табада 20 минут және қысымды пеште 10 минут қайнатыңыз. Қаймақ қосып, жақсылап араластырыңыз, қайнатыңыз және 10 минуттай тұрыңыз. Тек ақыл-ойды, олар айтқандай, алып тастайсың!