Консервіленген жемістерден жасалған компот
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Консервіленген жемістерден жасалған компот - алма, алмұрт, шабдалы, өрік, тәтті шие және т.б. - қызмет көрсетер алдында тек вазаларға салу керек, ал алма, алмұрт сияқты ірі жемістерді тілімдерге бөліп, содан кейін сиропты құйып алу керек. Компоттың дәмін жақсарту үшін консервіленген жемістерден сиропты кастрюльге алдын ала ағызып, дәміне қарай қант қосып, қажет болған жағдайда лимон шырынын немесе лимон қышқылын қосып, бәрін қайнатып, салқындату ұсынылады. Дәмі үшін ыстық си-ропқа лимон немесе апельсин цед-русын, ал салқындатылған си-ропқа аздап шарап (порт, мадейра, мускат жаңғағы) немесе ликер қосуға болады. Сондай-ақ дайын компоттарды араластыруға болады, мысалы, шабдалы мен қара өрік, алма мен қара өрік, шие қосылған өрік және т.б.