Кептелісті пісіру, бірнеше кеңестер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Кептелісті дайындаған кезде жемістерді қант шәрбатымен қанықтыратындай жағдай жасау керек. Қант шәрбатының жеміс ұлпасына енуі диффузия арқылы жүреді, ал қанттың жемістерге енуімен бір мезгілде жеміс шырынының бір бөлігі қант шәрбатына өтеді. Осы процестердің нәтижесінде жемістер мен сироптағы қанттың, қышқылдардың және басқа еритін заттардың мөлшері белгілі бір деңгейге дейін теңестіріліп, дайын өнім жағымды дәмге ие болады. Кептелісті пісіру үшін кең, таяз ыдыстар (бассейндер) қолданылады. алюминийден немесе тот баспайтын болаттан жасалған. Мыс бассейндері үйдегі консервілерді дайындау үшін де қолданылады, бірақ оларды қолданған кезде бассейнде оксидтер жиналмауын қадағалау керек.