Жұмсақ өрік мармелады
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг өрік, 600 г қант, 1 стакан су, 3-5 г лимон қышқылы (оңтүстік жемістер үшін). Мармеладты дайындау үшін қайта өңдеудің басқа түрлеріне жарамсыз, піскен жемістер қолданылады. Өріктерді екіге бөліп, тұқымын алып тастап, жемістерді кастрюльге салыңыз да, су құйыңыз. Толық жұмсарғанша баяу отта қыздырыңыз және електен ыстық күйінде сүртіңіз. Алынған пюреге қант қосып, жақсылап араластырыңыз және дайын болғанға дейін пісіріңіз. Дайындық сәтін өлшеу әдісімен анықтау оңай: дайын мармеладтың массасы мармеладты дайындау үшін алынған қанттың массасынан екі есе көп болуы керек.