Ұсақталған жемістерді (езбелерді) қыздыру
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Кейбір жемістер мен жидектер, тіпті ұсақталған болса да, шырынды толығымен емес, қиындықпен береді. Оларға қара өрік, қарақат, қарлыған, таңқурай, лингонжидек жатады. Бұл жидектер ұсақталғаннан кейін эмальданған немесе алюминий ыдысқа салынады, оларға 8 кг целлюлозаға 1 литр су мөлшерінде су қосылады және 60- 70С температураға дейін қызады. Өрік кейде мұндай өңдеуден кейін де нашар басылады. Бұл жағдайда оны қыздырады, ұсақтамайды, қайнаған суға 3-4 минут салып, содан кейін басады. Қалған жемістер мен жидектер целлюлозаны алдын ала қыздыруды қажет етпейді және суықта жақсы басылады.