Құлпынайдан жасалған джем
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Кептелісті дайындау үшін сырты мен іші қарқынды боялған, қатты хош иісті, тығыз целлюлозасы бар, піскен, бірақ пісіп жетілмеген жидектерді таңдау керек. Жидектерінің ішкі қуысы үлкен құлпынай сорттары джем дайындауға жарамайды, өйткені оларды пісірген кезде олардың көлемі азаяды. Құлпынайларды сұрыптайды, сабақтары мен гүл шоқтарын мұқият алып тастайды, жидектердің мыжылып қалмауын және зақымданбауын қадағалайды. Сонымен бірге барлық жасыл, мыжылған және зақымдалған үлгілер жойылады. Сұрыпталған құлпынай судың әлсіз ағынымен мұқият жуылады, содан кейін сүзіледі. Құлпынайдан джем жасау үшін бірнеше тәсілдер қолданылады.