Иргиден жасалған желе
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 0,5 литр ирги шырыны үшін - 0,5 литр қызыл немесе ақ қарақат шырыны және 600 г қант. Жидектерді жинағаннан кейін, шырынды сығуды жеңілдету үшін оларды бір апта ұстау керек. Жидектерді жуыңыз, ұсақтаңыз, 60С температурада 10 минут қыздырыңыз, сығыңыз. Ирги шырынын қызыл немесе ақ қарақат шырынын араластырып, қант қосып, 105С температураға дейін пісіріңіз. Ыстық банкаларға құйыңыз, салқындатыңыз және пергамент қағазымен байлаңыз.