Жемісті шербет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 500 г жеміс (қарақат, шабдалы, таңқурай, қара өрік), 100 г қант, 1 лимон шырынын алыңыз. Жидектерді немесе қабығынан тазартылған жеміс целлюлозасын электр араластырғышпен ұсақтаңыз немесе електен сүртіңіз. Қант пен лимон шырынын қосыңыз. Жеміс массасын ыдысқа салыңыз да, мұздатқышта кем дегенде 3 сағат мұздатыңыз. Мұздатылған жеміс массасын жұмсақ болу үшін араластырғышта қайтадан ұнтақтаңыз. Содан кейін массаны мұздатқышқа 1/2 сағатқа қойыңыз. Апельсин шербетін дайындау үшін 300 мл апельсин шырынын, 1 лимон шырынын, 125 г қантты және 1/8 литр ақ шарапты немесе шампанды араластырыңыз. Бұл қоспаны да жоғарыдағыдай мұздатыңыз.