Ту Бишват пирогы (израильдік мерекелік)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 400 г кептірілген өрік, 100 г кептірілген алма, 150 г мейіз, 1/4 кесе апельсин ликері, 1/4 кесе бренди, 1/2 кесе құрғақ қызыл шарап, 150 г тәтті жаңғақ, 250 г жаңғақ, 100 г аршылған бадам, 100 г қарағай жаңғағы, 2,5 кесе ұн, 1 кесе қант, 1 шай қасық даршын, 1/2 шай қасық қалампыр, 8 жұмыртқа, 1 апельсин, 1 лимон. Пешті орташа температураға дейін қыздырыңыз, табаны майлаңыз. Кептірілген жемістерді сусындармен толтырып, 20 минутқа қалдырыңыз. Жаңғақтарды қосып, араластырыңыз. Пирогты безендіру үшін 2 кесе қоспаны бір жаққа қойыңыз. Ұнды, қантты, даршын мен қалампырды араластырып, жемістермен біріктіріңіз. Бөлек, жұмыртқаны шайқаңыз және сол жерге құйыңыз. Ұнтақталған апельсин қабығы мен шырынын, лимон қабығын қосып, бәрін араластырыңыз. Қамырды қалыпқа жайып, үстіне резервтелген жаңғақтар мен жемістерді салыңыз. Фольгамен еркін жабыңыз. Орташа отта 40 минут пісіріңіз, фольганы алыңыз да, пеште тағы 20 минутқа қалдырыңыз. Оны қалыптан шығармай салқындатыңыз.