Қант зефирі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Бір кг. түйіршіктелген қантты екі стакан сумен құйып, орташа отқа қойып, ол шыққанша пісіріңіз (суық суға батырған кезде масса жұмсақ шар жасауға болатын нан үгіндісінің консистенциясына дейін қатаяды). Бұл жағдайда міндетті түрде!! ережелерді сақтау қажет 1) Қантты көбіктен тазарту 2) Қантты суға салғаннан кейін, оны түбіне жабысып қалмас үшін және сиропқа сары түс бермеу үшін оны үнемі араластырып отыру керек. 3)Қант еріген бойда сиропты араластыруға болмайды, әйтпесе ол бұлтты болып, кристалдануы мүмкін 4)Көбікті суық суға малынған шүберекпен алып тастағаннан кейін, ыдыстың шеттерін нанның бір түйірі қалмас үшін жуу керек. қант (әйтпесе қант күйе бастайды) 5)Сиропты жоғары, біркелкі отта пісіріңіз. Түбі қалың ыдыстарда жақсырақ. Сироп ширек кесе суық суға қайнап жатқанда, 25 г желатинді жібітіңіз. Бір кесе желатинді ыстық суы бар ыдысқа 15 минутқа қойыңыз. Кәстрөлді сироппен суық суға салыңыз, 20 г сірке эссенциясын, аздап ванилин (міндетті түрде), 2-3 шай қасық шарап қосыңыз, массаны шайқауышпен немесе қасықпен шайқаңыз, еріген желатинді құйыңыз. Масса үлпілдек және ақ болғанша шайқау керек. Егер масса қасықта жақсы ұсталса, зефир дайын болады. Сіз оны маймен майланған параққа бөліктерге салып, сәл құрғағанша күтуіңіз керек. Қапшықта сақтаңыз(әйтпесе ол кебеді) Егер сіз бәрін дұрыс жасасаңыз, ол дәмді болып шығады және дүкеннен сатып алынғаннан жаман емес.