Покровский стиліндегі зефир
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг. түйіршіктелген қантқа 2 ас қасық құйыңыз. су құйыңыз, орташа отқа қойыңыз, дайын болғанға дейін пісіріңіз (дайындығын анықтау сироптың қасықшасын суық суға арналған табаққа салыңыз да, одан жұмсақ шарды домалатуға тырысыңыз, егер шар шықса, сироп дайын болады). Сироп қайнап жатқанда, 1/4 ас қасық. суық суға 25 г желатинді жібітіңіз, желатин қосылған шыныаяқты 15 минутқа қойыңыз. ыстық суы бар ыдысқа. Кәстрөлді дайын сироппен суық суға салыңыз, оған 20 г сірке эссенциясын, сосын аздап ванилин, 2 - 3 шай қасық қосыңыз. шарап, еріген желатин. Массаны шайқауышпен шайқаңыз, еріген желатинді құйып жатқанда, масса ақ және үлпілдек болғанша, қасықпен аздап масса алыңыз. Егер ол қасықта ұсталса, зефир дайын болады. Массаны пергамент пакетіне салып, майланған өсімдік үстіне бөліктерге сығып алу қалады. май парағы және нәзіктік құрғағанша күтіңіз.