Таңқурай муссы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Алты адамға: 500 г. жаңа таңқурай (жаңа мұздатылған болуы мүмкін), 8 г. желатин, 1 шай қасық. қант немесе оның алмастырғышы, 2 жұмыртқаның0. Желатинді суық суға салып қойыңыз. Таңқурайды електен сүртіңіз және алынған пюренің 250 г бөліңіз. Желатинді сығып алыңыз, оны кішкене кастрюльге салыңыз, сумен жабыңыз және толығымен ерігенше баяу отта қыздырыңыз. Аздап суытыңыз. Желатин ерітіндісін өлшенген таңқурай пюресімен араластырыңыз. Қантты салыңыз, біртіндеп шайқалған белки қосыңыз. Ылғал қалыпқа құйыңыз және тоңазытқышқа 4 сағатқа қойыңыз. Жаңа піскен жемістермен безендіріңіз және қалған таңқурай пюресімен бірге қызмет етіңіз.