Бірінші әдіс үшін:
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 700 г ет, тауық немесе балық сорпасы, 300 г күнбағыс майы, 25 г желатин, 50 г үш пайыздық сірке суы. Екінші әдіс үшін: 300 г дайын майонез соусы, 100 г желе сорпасы. Дәмдеуіштерді дәміне қарай тұздыққа салыңыз.
Сипаттамасы Бірінші әдіс: бұрын суық суға малынған желатинді ыстық ет, тауық еті немесе балық сорпасына салыңыз. Ол еріген кезде сорпаны сүзіп алыңыз. Салқындатылған, бірақ қатпаған сорпаға өсімдік майын қосып, қалың, біртекті ақ масса пайда болғанға дейін (25-30 минут) веселкамен шайқаңыз. Егер шайқау кезінде масса тез қоюланып кетсе, оны аздап қыздырып, содан кейін қайтадан шайқау керек. Шайқау кезінде тұздыққа сірке суын немесе лимон қышқылын қосу керек, шайқау процесі үздіксіз болуы керек. Суық балықты, үй құстары мен жабайы құстардың филесін құю үшін қолданылады. Екінші әдіс: мұздатылған желе сорпасына майонез соусын қосып, көпірткішпен жақсылап шайқаңыз.