Сүтті-құлпынайдан жасалған мусс
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 150 мл сүт, 300 г құлпынай, 3 шай қасық желатин, 70 г қант ұнтағы, ванильді қант.
Сипаттамасы Сүтті жылытыңыз. Желатинді алдымен суық суда ерітіңіз, ал ісінген кезде пеште ерігенше 50% температурада 35-50 секунд қыздырыңыз. Қайнатуға болмайды! Ыстық сүтке құйыңыз. Құлпынайларды жуыңыз, құрғатыңыз және қант ұнтағымен езіңіз. Салқындатылған сүтке ванильді қантты қосып жақсылап шайқаңыз. Шайқаудың соңында езілген құлпынай қосыңыз. Масса қалың болған кезде оны қалыптарға немесе табақтарға салып, тоңазытқышқа бірнеше сағатқа қойыңыз.