Қарлы кесек печеньелері
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 300 г сақ. Ұнтақтар, 4 жұмыртқаның ябл, 250 г жаңғақ, 200 г алма немесе шие сиропы, 5 г лимон қышқылы, 2 г ванилин.
Сипаттамасы Салқындатылған ақуыздарды тұрақты масса пайда болғанға дейін шайқаңыз. Шайқау процесінде алдымен дайындалған қант ұнтағының жартысынан сәл азын, сосын қалғанын біртіндеп қосыңыз. Соңында ет тартқышта ұнтақтаңыз, шайқалған ақуыздарға қосыңыз, ақырын араластырыңыз, сиропты құйыңыз және баяу отта қалыңдатылғанға дейін араластырыңыз. Массаны және қалыптарды жайып, өсімдік майымен майлаңыз. Сары май, тәтті жемістермен безендіріңіз және t=90-120 бар пешке салыңыз. Дайын қамырды қалыптан абайлап шығарып, табаққа салыңыз.