Жұмыртқа майы (Голланд)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сары май - 800 г, су - 100 г, жұмыртқа (сарысы) - 12 дана, лимон - 2 дана. немесе лимон қышқылы - 2 г
Сипаттамасы Бірінші әдіс Шикі жұмыртқаның сарысы мен суық суды терең кастрюльге құйып, кесектерге кесілген сары майды қосып, шпательмен немесе шайқағышпен үздіксіз араластыра отырып пісіріңіз. Қоспа аздап қоюланғаннан кейін қыздыруды тоқтатып, тұздықты тұз бен лимон шырынын немесе лимон қышқылымен дәмдеңіз. Екінші әдіс - жұмыртқаның сарысын жоғарыда сипатталғандай сумен қайнату, бірақ майсыз. Қаймақ тәрізді масса пайда болған кезде қыздыруды тоқтатып, массаны үздіксіз араластыра отырып, оған сарысуы жоқ еріген сары майды жұқа ағынмен құйыңыз. Тұздықты тұз бен лимон шырынын қосып дәмдеңіз. Тұздықты туынды тұздықтарды дайындау үшін қолдануға болады, оны гүлді қырыққабат, спаржа, жер алмұрты, артишокпен бірге беруге болады.