Желе қосылған тұздық-майонез
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Ет, тауық немесе балық сорпасы - 700 г, күнбағыс майы - 300 г, желатин - 20-25 г, сірке суы 3% - 50 г Тұздық-майонез - 300 г, желе-сорпа - 700 г Тұздық-майонез - 300 г, желе-сорпа - 450 г, ақ тұздық - 250 г, сірке суы 3%- 50 г
Сипаттамасы Бірінші әдіс - суық суға малынған желатинді ыстық ет, тауық еті немесе балық сорпасына енгізу. Желатин еріген кезде сорпаны сүзіп алыңыз. Салқындатылған, бірақ қатпаған сорпаға күнбағыс майын қосып, қалың, біртекті ақ масса пайда болғанға дейін (25-30 минут) сыпырғышпен шайқаңыз. Егер шайқау кезінде масса өте тез қоюланып кетсе, онда оны аздап қыздырып, содан кейін қайтадан шайқау керек. Шайқау кезінде тұздыққа сірке суын немесе лимон қышқылын қосу керек. Тұздықты шайқау процесі үздіксіз болуы керек. Мұздатылмаған желедегі екінші әдіс-сорпа (Бірінші әдісті қараңыз) тұздық- майонез қосып, сыпырғышпен жақсылап шайқаңыз. Мұздатылмаған желенің үшінші тәсілі - сорпаны салқындатылған ақ тұздықпен, "Майонез" тұздығымен, сірке суымен араластырып, шайқауышпен жақсылап шайқау. Тұздық суық балықты, үй құстары мен жабайы құстардың филесін құю үшін қолданылады.