Сірке суы қосылған жұмыртқа майы (голланд) соусы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сары май - 600 г, жұмыртқа (сарысы) - 12 дана., ақ тұздық - 200 г, 9% сірке суы - 50 г, сорпа - 50 г, бұрыш бұршағы - 1 г
Сипаттамасы Шикі жұмыртқаның сарысы мен ақ тұздықты кастрюльге құйыңыз, пештің сәл қыздырылған жеріне қойыңыз немесе су моншасына (Мармит) қойыңыз да, қоспаны шпатламен шайқаңыз. Қоспа жылынып, сәл қоюланғаннан кейін, оған еріген сары май мен сірке суын жұқа ағынмен құйыңыз (Ұруды тоқтатпай), соңғысын ірі қара ұсақталған бұрышпен алдын ала қайнатыңыз және 1 сағат қайнатыңыз. Барлық май мен сірке суы сарысымен біріктіріліп, массасы қоюланған кезде оны ет, балық сорпасымен, көкөніс сорпасымен немесе кілегеймен немесе ыстық сумен сұйылтыңыз. Содан кейін тұздықты тұздап, сүзгіден өткізіңіз. Тұздыққа қуырылған балық, ет (филе, лангета) және бүйрек қосылады.