Тауық етінен жасалған кәуап 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тауықтың терісі мен сүйектерін аршып, шамамен 3х3х3 см кесектерге кесіңіз. Кеудеден филе алған дұрыс - әбігер аз. Мұздатылмағанды пайдалану ұсынылады - бірақ тәжірибе көрсеткендей, ет бар болса да, бұл бүкіл кәсіпорынның міндетті түрде сәтсіздікке ұшырауын білдірмейді. Пиязды аршып, жұқа сақиналарға кесіңіз (бұл жерде сақиналар емес, олардың қалыңдығы маңызды, пиязды ет тартқыштан өткізуге болады, содан кейін ол бір жарым есе аз қажет болады). Лимон шырынын пиязға сығыңыз. Аджиканы салыңыз (егер құрғақ болса - 1,5 ас қасық, тұздық - оның өткірлігіне байланысты 2-3). "Аджика" деген атпен банктерде нақты не сатылатынын алдын ала білу мүмкін болмағандықтан, нарықтағы құрғақ түрін пайдалану ұсынылады - дәлірек айтсақ. Алынған тұздықты тауық етімен араластырыңыз, табақпен жабыңыз, басыңыз және кем дегенде екі сағатқа қалдырыңыз (шыдасаңыз, мүмкіндігінше ұзағырақ). Тауық етін шашлыктарға салыңыз, кесектерді бір-біріне мықтап басыңыз және шашлыктардың шығыңқы бөліктері болмай, бүкіл ұзындығы бойынша бірдей қалыңдықта болуын қадағалаңыз. Мұндай кәуап ұзақ уақыт қуырылмайды, дайындық дәрежесі кесекті тесіп, босатылған шырынның түрін ескере отырып анықталады - егер ол мөлдір болса - ол дайын болады.