Рассольник анам KZ.
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Автор: Елена Д. Ет (тауық) сорпасын пісіріңіз. 3 литр сорпа үшін -- 1 кесе інжу арпа (күрішпен алмастыруға болады), 3-4 картоп, 2-3 маринадталған қияр, дәміне қарай сәбіз. Арпаны суық суға алдын ала жібітіңіз (түнде қалдыруға болады) және сорпада дайын болғанға дейін пісіріңіз. Егер сіз күрішті қолдансаңыз, оны сіңдірудің қажеті жоқ, тек жуып, сорпада пісіріңіз. Жарма дерлік жұмсақ болған кезде, картопты аршып, турап, сорпаға салыңыз. Бұл бизнес қайнап жатқанда, қиярды тұқымнан тазалаңыз (егер тұқымдар үлкен болса) және кішкене кесектерге кесіңіз. Бөлек ыдыста қиярды сорпадан сорпамен құйыңыз да, кішкене отқа 20 минут қайнатыңыз. Содан кейін қиярды қайнатылған сорпамен бірге сорпаға қосыңыз. Бұған дейін, рас, тексеру керек -- картоп пісірілген бе, әйтпесе қиярмен бірге ол іс жүзінде қайнамайды, "еменге айналады" :). Содан кейін үгітілген сәбізді (өсімдік майына алдын ала аздап қуыруға болады) және дәмдеуіштерді салыңыз. Мен маринадталған қиярды тұздауды емес, оған қиярдан қажетті дәмге дейін тұзды ерітінді қосуды жөн көремін. Ал, бұрыш, лавр жапырағы. Қызмет көрсету кезінде табаққа қаймақ қосуға болады (егер бар болса).